« Vintage knit kit | Main | Bird's Eye = Fågelöga »

18 July 2005

Comments

Helene

Så vacker sjalen blev!
Och det verkar ju ha funkat alldeles utmärkt med rysk blockning. Jag ska också göra ett försök med min röda sjal så småningom. Men då räcker nog inte lägenhetsgolvet till. Tennisplan?

Ulla

Dom är bägge urfina? Är mönstret svårt?

maria

Den blev jättesnygg...jag kanske skall göra en lika dan....men Roguen först.

Har också testat tekniken på min snödroppesjal - det gick jättebra och sjalen är som en dröm!

Funkar inte lika bra på Clapotis, men det gör att man kan sträcka runt kanten på madrassen (sjalen är FÖR lång)

Karin

Vad snälla ni är :)
Ulla - nej, mönstret är inte särskilt svårt, det är 4 mönstervarv varav 2 är likadana. Det är smart att man börjar längst ner och sedan ökar, det gör det lätt att starta och testa en liten bit och se om man gillar/fattar mönstret.

Marianne

tjusig skapelse kanske nåt att ge sig på efter Daisies
mamman

Syster Kristin

Tack kära syster!

Sjalen är urfin och kommer att bli pricken över I till min röda tweedkappa. Kanske ska jag använda sjalen redan ikväll när jag ska gå på Rickard Wolff-konserten utan dig. Det ska regna något ohejdat, så ylle blir bra, kombinerat med ett rejält paraply.

Jag hoppas på vantar till på sikt, jag har sett sådana som är fingervantar, men som också har en extra ficka som man kan fälla över fingrarna, så att det blir tumvantar. Vad tror du om det va?

Tacktacktack!

Linda

Kikade in för att läsa om hur du "blockat" sjalen, verkar jättepraktiskt! Ska nog testa det med min sjal när den är klar. Jättefin blev din sjal i alla fall!

Carina


Jag är en "dum nybörjare" som har hunnit med en sjal (enkel modell) och nu håller på med en mönsterstickad halsduk. Jag förstår inte det här med blockning... varför gör man det och ska man alltid blocka det man har stickat?

Karin

Carina, man blockar sin färdiga stickning för att den ska hålla formen bättre, eller för att mönstret bättre ska komma till sin rätt. Särskilt med spetsmönster behövs blockning för att man ska se mönstret ordentligt. Jag blockar det mesta jag stickar eftersom jhag tycker det blir ett bättre resultat då, undantaget är väl vantar och sockar som brukar forma till sig genom att man har dem på sig.

The comments to this entry are closed.

Om Litet Nystan

 • Min knapp

  Vem är Litet nystan?
  Ett litet nystan skriver om garn, stickning och andra väsentliga stickspår. Du hittar mig också i butiken Litet nystan, på St Paulsgatan 20 i Stockholm. Välkommen!

  Subscribe with Bloglines
 • Get Firefox!
 • Google

  www
  litetnystan.blogs.com

Photo Albums

Gratis mönster