« Birds Eye - the Russian way | Main | Bokmärke för garngamar »

19 July 2005

Comments

Catrin

Jag har länge tänkt att göra Bird´s eye och det känns som en svensk översättning gör allt lättare!

/ C

Tillie

Hej!

En fråga om sjalen: Vad betyder 2r tills?

2 räta maskor tillsammans, ja visst. Men hur?

Är det så enkelt att man bara dra igenom tråden till en rät maska genom 2 räta som redan fanns? Alltså en slags minskning?

Jag har lånat massa nybörjarstickböker på biblioteket men "tills" är det enda ingen av böckerna vill förklara. Förutom att det betyder tillsammans förstås.

Förlåt att jag ockuperar din blog då och då med dumma frågor, men jag hoppas du hinner svara. Du är ju så himla duktig. Det är svårt att lära sig sticka på egen hand speciellt hålmönster, flätor gick väldigt smidigt att lära sig från en bok. :-)

Ha det bra

Karin

Hej Tillie,
Det är inget problem att du frågar :)
När du ska sticka 2 räta tillsammans för du in höger sticka genom de två nästa maskorna på vänster sticka och stickar dem ihop som en och samma räta maska. Sånt här är alltid svårt att förklara i ord, men kolla på Garnstudios stikskola http://www.garnstudio.com/teknik/sticka5sv.html längst ner under rubriken "Minskningar" visar de med en skiss hur du gör 2 rm tills. På engelska heter det k2tog (knit 2 together) och det finns förklaringar med bilder bla på Knitter's Review http://www.knittersreview.com/article_how_to.asp?article=/review/profile/020704_a.asp

Lycka till, och fråga igen om det fortfarande är krångligt :)

Tillie

Tack!

Nu fattar jag hur jag ska göra!

Karin och Iris

Hej,

För att få önskat möster krävs det att omslagen på föregående varv är gjorda från ett visst håll (för att man ska slippa vrida maskan innan man stickar dem).

Finns det något system för hur man ska ta omslagen eller måste man sitta och vrida vissa maskor för att den stickade maskan ska bli "öppen"?

På varv 1-8 på Birds Eye för 70-11:e gången...

The comments to this entry are closed.

Om Litet Nystan

 • Min knapp

  Vem är Litet nystan?
  Ett litet nystan skriver om garn, stickning och andra väsentliga stickspår. Du hittar mig också i butiken Litet nystan, på St Paulsgatan 20 i Stockholm. Välkommen!

  Subscribe with Bloglines
 • Get Firefox!
 • Google

  www
  litetnystan.blogs.com

Photo Albums

Gratis mönster